Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Γιάννης Μακρής - Να μείνω να φύγω

Ο Γιάννης Μακρής είναι φίλος μου αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται η οποιαδήποτε προσωπική διάσταση για να καταλάβει κάποιος ότι κάτι συμβαίνει εδώ, κάτι πολύ ενδιαφέρον μουσικά - καταρχήν - αλλά και ερμηνευτικά. Αυτό το επικό, κινηματογραφικό στοιχείο στο τραγούδι είναι άξιο προσοχής - είναι μια πρώτη ύλη και μια αφετηρία που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάλα πράγματα.
Στίχοι: Άρης Πλιός, ενορχήστρωση (που υπηρετεί ακριβώς αυτή την επική διάσταση που αναφέραμε): Νίκος Μερτζάνος, βίντεο-κλιπ (εξαιρετικά εύστοχη η απόσταση εικόνας/τραγουδιού, ο θεατής παρακολουθεί μια ιστορία και όχι τον καλλιτέχνη να ανοιγοκλείνει το στόμα του): Γιάννης Διακάκης.
ηρ.οικ.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, “ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΝΑ ΦΥΓΩ”

Ο Γιάννης Μακρής γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Ερυθρές Αττικής. Σπούδασε σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και τα τελευταία οκτώ χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική. Διοργανώνει τακτικά τις δικές του μουσικές παρουσιάσεις, όπου διασκευάζει κομμάτια άλλων καλλιτεχνών ή παρουσιάζει τα δικά του.

Φέτος το πρώτο του τραγούδι «Να Μείνω Να Φύγω», το οποίο αποτελεί προπομπό της δισκογραφικής δουλειάς που θα ακολουθήσει, γίνεται εικόνα μέσα από τα μάτια του Γιάννη Διακάκη.

Τη μουσική έχει γράψει ο ίδιος, τους στίχους ο Άρης Πλιός και την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο Νίκος Μερτζάνος.

Το video clip, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ταινία μικρού μήκους, διηγείται την ιστορία δύο νέων ανθρώπων που γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν, έζησαν μαζί, πάλεψαν με τους εαυτούς τους και τελικά αναρωτιούνται «να μείνουν ή να φύγουν»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: