Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Δραμαμίνη - Με το Μηδέν και το Άπειρο να συμφιλιωθούμε


Περσινό, αλλά καλό.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δραμαμίνη - "Με το Μηδέν και το Άπειρο να συμφιλιωθούμε"

Νέος δίσκος από το συγκρότημα Δραμαμίνη σε ποίηση Κ. Γ. Καρυωτάκη

Με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, για τα μουσικά δεδομένα, αποφάσισε το συγκρότημα «ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ» να διαθέσει ψηφιακά την καινούργια του δισκογραφική δουλειά. Ο δίσκος φέρει τον τίτλο «Με το Μηδέν και το Άπειρο να συμφιλιωθούμε», αποτελείται αποκλειστικά από μελοποιημένα ποιήματα του Κ. Γ. Καρυωτάκη και διατίθεται μέσω μίας ηλεκτρονικής εφαρμογής!

Το καινούργιο μουσικό έργο των «Δραμαμίνη» περιέχει 21 τραγούδια, χωρισμένα σε δύο ενότητες: το «Μηδέν» και το «Άπειρο». Οι «Δραμαμίνη» δημιουργούν αντισυμβατικές μελοποιήσεις με κύρια στοιχεία τη μελωδικότητα και τις κινηματογραφικές ενορχηστρώσεις. Χαρακτηριστικά του ήχου είναι οι ηλεκτρικές εξάρσεις, η ψυχεδέλεια και ο πειραματισμός.

Την εφαρμογή έχουν φτιάξει τα αδέρφια από τη Δράμα και ανήκει στην κατηγορία των “Adventure Games”. Ξεκινώντας από το Μηδέν, μπορείτε να ταξιδέψετε στο χώρο και το χρόνο όπου ο Κώστας Καρυωτάκης έζησε το τελευταίο κομμάτι της ζωής του. Από ένα γραμμόφωνο ακούστε το μελοποιημένο μουσικό έργο του συγκροτήματος και γνωρίστε την Πρέβεζα του 1928, μέσω ψηφιακής τρισδιάστατης αναπαράστασης. Περιηγηθείτε στο διαδραστικό περιβάλλον του δωματίου του ποιητή, μελετήστε αυθεντικά χειρόγραφα και λύστε μυστηριώδεις γρίφους! Θα καταφέρετε να φτάσετε στο Άπειρο;

Ο δίσκος καθώς και η εφαρμογή, διατίθενται για download από την επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος www.dramamini.gr με τη μορφή του donate, δηλαδή ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προσφέρει ένα προαιρετικό χρηματικό αντίτιμο. Η προώθηση ψηφιακής μουσικής μέσω αυτής της εφαρμογής, «κλείνει το μάτι» στο μέλλον και ίσως ανοίξει το δρόμο για άλλες ενδεχόμενες κυκλοφορίες τέτοιου τύπου.

Επιμέλεια παραγωγής, Ενορχήστρωση:
Γιάννης και Χάρης Μιχαηλίδης
Αλέκος Βουλγαράκης

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Αλέκος Κούρτης - Τύμπανα
Κώστας Γιαννίρης - Μπάσο, Φωνητικά
Αλέκος Βουλγαράκης - Ηλεκτρική κιθάρα, Φωνητικά, Κρουστά
Χάρης Μιχαηλίδης - Φωνή, Ηλεκτρική κιθάρα, Πιάνο
Γιάννης Μιχαηλίδης - Φωνητικά, Ακουστική και Ηλεκτρική κιθάρα, Προγραμματισμός
Στέφανος Δανιηλίδης – Πλήκτρα
Αριέττα Σαϊτά – Βιολί
Γιώργος Περού – Μπαγλαμά στον «Παλαιό Συμφοιτητή»

Δημιουργία εφαρμογής:
Γιάννης και Χάρης Μιχαηλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: