Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Ξεφτιλισμένη Αριστερά

Η αριστερά που εγώ ήξερα είχε τουλάχιστον την αίσθηση του δικαίου και της ηθικής, μαζί με μια κάποια ταξική συνείδηση. Όλα αυτά τα διαδέχθηκε ο μετα-πασοκικός εξευτελισμός. Τα μετα-πασοκοειδή βρήκαν τώρα και ωραία δικαιολογία για τον ξεπεσμό τους: ότι πηγαίνουν δήθεν κόντρα στον Σόιμπλε που δήθεν θέλει Grexit. Και σ' αυτό το τραγούδι οι πρώτες φωνές της κυβέρνησης συνοδεύονται κι από τη γνωστή χορωδία της διαπλοκής, τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ που ως εκ θαύματος συνασπίστηκαν μ' αυτούς που μέχρι πρότινος έβριζαν. Το πάρτι άρχισε, το τζάκι άναψε, όλοι οι καλοί χωράνε.

Η ξεφτιλισμένη αριστερά ισχυρίζεται ότι με το να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο πηγαίνει κόντρα στον Σόιμπλε. Με το να ξεπουλάει τον εθνικό πλούτο ο Τσίπρας μας βγαίνει απ' τα αριστερά ως νέος Τσε Γκεβάρα. Εξουσιολάγνοι, ανεπάγγελτοι που νόμισαν ότι σοσιαλισμός με δημοκρατία και ελευθερία σημαίνει να καταλήγει όλη η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται επαγγελματικά στελέχη, συμβιβασμένοι και άβουλοι, ιδεολογικά κουφάρια του ρεφορμισμού, μας πουλάνε τώρα ότι η παραμονή στο ευρώ είναι τα νέα χειμερινά ανάκτορα που δήθεν κατέλαβαν. Τους ξέρω έναν-έναν, αλλά ομολογώ ότι δεν φανταζόμουν πόσο ηθικά διεφθαρμένοι και ιδεολογικά ανοχύρωτοι μπορούσαν να αποδειχθούν. Μετα-πασοκικοί απατεώνες απευθύνονται σε μια άρρωστη κοινωνία που δεν έπαψε ποτέ να είναι βουτηγμένη στο βόλεμα και στη συναλλαγή - που δεν έπαψε δηλαδή να είναι ΠΑΣΟΚ και να νοιάζεται κυρίως για το ευρώ και για τη σύνταξη, όντας παράλληλα έτοιμη να γλείψει από τα σιρόπια του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

Οι χειρότεροι απ' αυτούς είναι ήδη βουτηγμένοι στο βαρέλι. Οι καλύτεροι γράφουν κείμενα - αυτό έκαναν πάντα καλύτερα - προσπαθώντας να κρυφτούν πίσω από λέξεις και ρητορικά σχήματα. Όποιος παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει αυτή την κυβέρνηση είναι συνένοχος, τελεία και παύλα. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν βοήθησε ποτέ κανέναν, γιατί δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα. Η ευθύνη της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστια αυτή τη στιγμή - θα συνεχίσουν να νομιμοποιούν αυτό το χάλι περιμένοντας μάταια να κερδίσουν το κόμμα; Και μέχρι τότε σε ποιο κόμμα θα ανήκουν; Στο ίδιο κόμμα με τον πρωθυπουργό;

Όσο για την αφεντιά μου, αναλαμβάνω ταπεινά την ευθύνη που μου αναλογεί για ό,τι έκανα και δεν έκανα που μπορεί να επιτάχυνε την έλευση αυτών των ξεφτιλισμένων. Αυτά.
ηρ.οικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: