Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ο Γιώργος Β. Μονεμβασίτης για την Καμεράτα

09 Ιουλίου 2014


Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι


Όπως ίσως γνωρίζετε η δοξασμένη και στο εξωτερικό Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής πρόκειται να πραγματοποιήσει την Πέμπτη 17 Ιουλίου συναυλία, στο Ηρώδειο, αφιερωμένη στους θρυλικούς Μπητλς, ενταγμένη στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών.



Εκείνο το οποίο μάλλον δεν γνωρίζετε είναι ότι για την Καμεράτα, δεν είναι μια απλή συναυλία, αλλά μια ιδιαίτερη συναυλία, η οποία θα βοηθήσει το σπουδαίο αυτό μουσικό σύνολο να ξεπεράσει κάποια από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό. Μειώνεται έτσι η χαρά της διεθνούς καταξίωσής του, μια και τόσο το δημόσιο όσο και οι ιδιωτικοί φορείς αδιαφορούν για την οφειλόμενη υποστήριξη της Ορχήστρας, που αποτελεί τούτες τις δύσκολες εποχές ένα από τα σημαντικότερα εξαγώγιμα πολιτιστικά αγαθά μας. 

Μικρές αποδείξεις γι αυτό αποτελούν αφενός μεν τα διεθνή εγκώμια για το πλέον πρόσφατο ηχογράφημα της Καμεράτας - το μπαλέτο Τα Πλάσματα του Προμηθέα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, που εκδόθηκε από την ιστορική και πολυδύναμη δισκογραφική εταιρεία DECCA - αφετέρου δε η συμμετοχή της, στις 2 Αυγούστου 2014, στο περίφημο Φεστιβάλ ΜουσικήςProms του BBC, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λονδίνο. Σημειώστε ότι είναι το πρώτο ελληνικό μουσικό σύνολο το οποίο εκλήθη, να συμμετέχει ποτέ στην υπεραιώνια ιστορία του θεσμού αυτού - ιδρύθηκε το 1895!!! - που θεωρείται ως το σημαντικότερο από τα μεγάλα Φεστιβάλ Μουσικής του κόσμου.

Τα αναγραφόμενα για τις δραστηριότητες αυτές, οι οποίες πραγματοποιούνται με αρχιμουσικό τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Καμεράτας Γιώργο Πέτρου, πιστοποιούνται από τις ακόλουθες διαδικτυακές παραπομπές:

Για το ηχογράφημα:



και για τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ - θυμίζουμε ότι στο εξωτερικό η Καμεράτα εμφανίζεται με το όνομα Armonia Atenea


Κατόπιν αυτών, όπως αντιλαμβάνεστε, η παρουσία σας στη συναυλία του Ηρωδείου, στην οποία αρχιμουσικός θα είναι ο πολύπειρος Μίλτος Λογιάδης, δεν θα αποτελέσει απλώς μια επιβράβευση της Καμεράτας για τα όσα σπουδαία προσφέρει, δεν θα αποτελέσει για εσάς, μόνο μια όμορφη μουσική βραδιά, στην οποία θα απολαύσετε σε όμορφες ερμηνείες τα αειθαλή, διαχρονικά τραγούδια των Μπητλς, που κατέκτησαν πριν 50 χρόνια την κορυφή του μουσικού κόσμου και παραμένουν ακόμη εκεί. Θα αποτελέσει και μια σημαντική αρωγή σε αυτό το υπέροχο μουσικό σύνολο, που αξίζει, πάση θυσία να συνεχίσει το δημιουργικό του έργο.

Θα χαρώ να σας συναντήσω εκεί αν είστε στην Αθήνα και μπορέσετε να έλθετε.

Με την παράκληση της προώθησης του μηνύματος αυτού σε όσους υπάρχουν στις επαφές σας και πιστεύετε ότι μπορεί να ενδιαφερθούν.

Έρρωσθε και ευδαιμονείτε

Γιώργος Β. Μονεμβασίτης


***







ΚΑΜΕΡΑΤΑ, ΣΚΑΘΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙSSES!!!!



Η μαγική και διαχρονική μουσική των «Σκαθαριών», θα πλημμυρίσει το Ηρώδειο, την Πέμπτη 17 Ιουλίου, ερμηνευμένη από την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, σε μουσική διεύθυνση του πολύπειρου Μίλτου Λογιάδη.

Τα πιο γνωστά τραγούδια των Beatles σε ευφάνταστες συμφωνικές ενορχηστρώσεις του γνωστού συνθέτη Νίκου Πλατύραχου, που διατηρεί το μοναδικό ύφος και τη δυναμική των τραγουδιών εμπλουτίζοντας τα με το μεγαλείο του συμφωνικού ήχου.

Ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι με τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής αλλά και την προσωπική ιστορία πολλών εκατομμυρίων ακρατών και έρχονται ξανά στην επικαιρότητα με έναν άλλο τρόπο που ενισχύει την διαχρονικότητα τους.

Το "ρόλο" των τεσσάρων Σκαθαριών αναλαμβάνουν οι τραγουδιστές:
· Κώστας Βασιλιάγκος,
· Δώρος Δημοσθένους,
· Βασίλης Γισδάκης,
· Στηβ Κόκκας 
ενώ special guest θα είναι το αγαπημένο συγκρότημα της νεολαίας
· ΜΕΛΙSSES

Οι Beatles υπήρξαν ιδιοφυείς μουσικοί που υπέγραψαν μερικά από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών και άφησαν πίσω τους κλασικά τραγούδια που διατηρούν τη φρεσκάδα τους ακόμα και σήμερα. Είδωλα της νεολαίας που πειραματίστηκαν και εξελίχθηκαν ταυτόχρονα με τα ρεύματα της εποχής τους και έφεραν επανάσταση απλά και μόνο με ένα τους κούρεμα. Τα τρομερά παιδιά από το Λίβερπουλ έμειναν μαζί δέκα χρόνια αλλάζοντας για πάντα τον ρου της μουσικής ιστορίας.

Μια αναπάντεχη μουσική συνάντηση που θέλει να χαρίσει στο κοινό την αίσθηση μιας καλοκαιρινής rock συναυλίας, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Beatles, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης. Μια συναυλία που αποτελεί ένα από τα κορυφαία μουσικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού.

Ώρα έναρξης: 21:00


Τιμές εισιτηρίων: Κάτω Διάζωμα κανονικό 30, Άνω Διάζωμα κανονικό 15, φοιτητικό 10, ανέργων 5, ΑμεΑ 10 ευρώ


Τρόποι αγοράς εισιτηρίων και σημεία πώλησης

Εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μπορείτε να εξασφαλίσετε:
· Online με χρέωση πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr.
· Τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο 210.3272000 καθημερινά (και Κυριακές) 9:00 - 21:00.
· Από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ
· Από τα Βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, τα Καταστήματα PUBLIC και τα Βιβλιοπωλεία Ιανός.

Εκδοτήρια
Κεντρικά:
Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου) 
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή:
9:00-17:00, Σάββατο: 9:00-15:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού:
Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 9:00-14:00 και 18:00-21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: