Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Τώρα το θυμηθήκατε; (2)




Και Κώστα Σκανδαλίδη έχω λέμε... Και εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ το 2001, και εγγραφές μελών στο Κίνημα, και βεβαίως την απαραίτητη συγκινησιακή και καλλιτεχνική γαρνιτούρα. Το ΠΑΣΟΚ τότε είχε αρχηγό τον "κακό" Κώστα Σημίτη, όμως στη γιορτή στο Θέατρο Βράχων επρόκειτο να τιμηθεί ο "καλός" Ανδρέας Παπανδρέου και άρα η επιμέλεια του προγράμματος από γνωστό - και εξαιρετικά αγαπημένο εδώ στα Μ.Π. - μουσικοσυνθέτη ήταν επιβεβλημένη. [Άσχετο: το δημόσιο χρέος, οι αέρα-πατέρα διορισμοί στο δημόσιο και η μίζα στην Ελλάδα πήγαν σύννεφο και με τους "καλούς", και με τους "κακούς", και με τους "άσχημους", αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα...].
Αντιγράφω από την εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" της Κρήτης, στις 3 Ιουλίου 2001... να το πιεις στο ποτήρι!
ηρ.οικ.
-----

Κώστας Σκανδαλίδης:
Η πολιτική ζωή έχει κέντρο του ενδιαφέροντος το ΠΑΣΟΚ

Στη μεγάλη κινητικότητα που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ λόγω του συνεδρίου απέδωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης την αθρόα εγγραφή μελών του στο Κίνημα οι οποίες προσεγγίζουν τις 85.000. Στο θέμα αναφέρθηκε ο κ. Σκανδαλίδης με την ευκαιρία χθεσινής συνέντευξης Τύπου με αφορμή την εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη προς τιμήν του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κ. Σκανδαλίδης δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο αριθμό, τόνισε ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ έχει κομματικές διαδικασίες εκλογής είτε για αντιπροσώπους στο συνέδριο είτε για ανάδειξη υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών. Επίσης τόνισε ότι η πολιτική ζωή στην Ελλάδα κινείται με κέντρο ενδιαφέροντος το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, δεν απέφυγε να αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα (από την απόφαση του ΕΓ για επίσπευση του συνεδρίου) οι εγγραφές είναι πάρα πολύ περισσότερες από όσες έγιναν στο διάστημα από όταν έκλεισε το προηγούμενο μητρώο εγγραφών δηλαδή την εκλογή των γραμματέων των νομαρχιακών επιτροπών και των νομαρχιακών επιτροπών. Δήλωσε αισιόδοξος για τις εξελίξεις σχετικά με το ΠΑΣΟΚ και την επιτυχή κατάληξη του συνεδρίου και διευκρίνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος για μια ακόμη θητεία στη θέση του γραμματέα της ΚΕ.



Προηγουμένως ο κ. Σκανδαλίδης αναφερόμενος στην εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου τόνισε ότι θα είναι ένα ταξίδι στη σκέψη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ με παρουσίαση ντοκουμέντων από την εποχή της εξορίας του Ανδρέα Παπανδρέου. Και τόνισε ότι η ιστορία για ένα Κίνημα είναι μια από τις σημαντικές κινούσες δυνάμεις. Στη συνέντευξη ήταν παρών και ο γιός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου ως εκπρόσωπος του Ιδρύματος Παπανδρέου που είχε και την πρωτοβουλία της εκδήλωσης. Ο Νίκος Παπανδρέου ανέφερε ότι θα υπάρξει μια διαφορετική προσέγγιση σε ότι αφορά στην προσωπικότητα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "θα ακούσουμε τη σκέψη του". Και πρόσθεσε ότι τα ντοκουμέντα που θα παρουσιαστούν είτε θα είναι ανέκδοτα είτε από αυτά που έχουν πολλά χρόνια να παρουσιαστούν.

Οπως ανέφεραν οι κ.κ. Κ. Σκανδαλίδης και Ν. Παπανδρέου η εκδήλωση θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στις 9 το βράδυ στο θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" και θα περιλαμβάνει και μουσικό πρόγραμμα το οποίο θα επιμεληθεί ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος, που έγραψε, μεταξύ άλλων, τη μουσική για το τραγούδι "3 του Σεπτέμβρη να περνάς". Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης θα μετέχουν η Μαρία Δημητριάδη, ο Βασίλης Λέκκας και η Ελένη Δήμου ερμηνεύοντας τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκι, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Σταύρου Ξαρχάκου και του Ηλία Ανδριόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: