Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

"Το Δωμάτιο 27" από τη θεατρική ομάδα ΩΡΚΑ



Το Δωμάτιο 27
Μια καθημερινή ερωτική ιστορία από τη Θεατρική Ομάδα ΩΡΚΑ

Η  μουσική αναζητάει στο άπειρο
αυτό που η ποίηση αποσιωπά εδώ στη γη.

Τάσος Λειβαδίτης


Ο έρωτας και η προδοσία, η ομορφιά και ο φόνος μπλέκονται στην ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη και τη μουσική του ρεμπέτικου τραγουδιού στη θεατρική παράσταση που παρουσιάζει η ομάδα ΩΡΚΑ (Ώρα Κοινής Ανησυχίας), από 20 Μαΐου μέχρι 5 Ιουνίου, κάθε Παρασκευή και Κυριακή, στο θέατρο RabbitHole (Γερμανικού 20, Μεταξουργείο).
                       


Στο Δωμάτιο 27, ένα ζευγάρι παλεύει να ξεφύγει απ’ τη μοναξιά κι ένα άλλο απ’ τον χρόνο• κατάκοπες καμαριέρες κλώθουν τη μοίρα, καθαρίζοντας κρεμμύδια• μεθυσμένοι μουσικοί ξορκίζουν το κακό, τραγουδώντας  παλιά τραγούδια• ένας ξεχασμένος υπάλληλος περιφέρεται, σαν φάντασμα, στα άδεια δωμάτια. Κι όλοι μαζί φτιάχνουν ένα θεατρικό γαϊτανάκι από ποίηση και μουσική, ένα πείραμα που θέλει να αφηγηθεί την πιο απλή, καθημερινή ιστορία. Όλοι μαζί παίζουν, γελούν, κλαίνε, απελπίζονται, ξαναγελούν… Γιατί, στο Δωμάτιο 27 «η ζωή είναι ατέλειωτη και μπορεί κανείς να ξαναρχίσει και δύο φορές – να ξαναρχίζει κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή».

Σε μια εποχή που όλοι φλυαρούν για τα πιο προσωπικά μας πράγματα, η ΩΡΚΑ θέλει να μιλήσει απλά, αφήνοντας την ποίηση να γίνει μουσική και τη μουσική να τραγουδήσει την ποίηση. Ο καθαρός λόγος του Τάσου Λειβαδίτη γίνεται θέατρο και αγκαλιάζει την ειλικρίνεια των ρεμπέτικων τραγουδιών, σε μια παράσταση που αναζητά το ίχνος των αναμνήσεων και το παρόν όλων αυτών που δεν έχουν ακόμα ξεχαστεί.




ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία-Δραματουργική Επεξεργασία: Σάλλυ Ασημάκη, Γιάννης Βογιατζής
Σκηνικά-Κοστούμια: Σάλλυ Ασημάκη
Μουσική Επιμέλεια - Ενορχηστρώσεις: Χρήστος Δοδόπουλος
Παίζουν: Ειρήνη Αδάμου, Αλέξανδρος Γεωργιάδης, Χρήστος Δοδόπουλος, Άρτεμις Ιωάννου, Κώστας Κάλτσας, Γιώργος Κομνηνάκης, Ανθή Λουκάτου, Βούλα Μπαντελάκη, Μιχάλης Σαββίδης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Παυλίνα Τσίκνα
RabbitHole, Γερμανικού 20, Μεταξουργείο
20, 22, 27, 29 Μαΐου και 3, 5 Ιουνίου, στις 9 μ.μ.
Διάρκεια Παράστασης: 90’ | Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (γενική είσοδος)
www.wrka.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: