Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

"Η καχυποψία ενός άλλοθι" σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη


ΠΑΤΡΑ
Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, ώρα 20.00, στον χώρο πολιτισμού Ποικίλη Στοά (Ρήγα Φεραίου 129 & Παντανάσης) ο Χρήστος Α. Μιχαήλ παρουσιάζει την ποιητική του συλλογή «Η καχυποψία ενός άλλοθι», εκδόσεις ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ. Θα μιλήσει η Βασιλική Πέτσα, υποψήφια διδάκτωρ Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς και ο συγγραφέας του βιβλίου. Θα τραγουδήσουν η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Την Τρίτη 10 Μαΐου 2011, ώρα 19.00, στον ΙΑΝΟ (Αριστοτέλους 7), ο Χρήστος Α. Μιχαήλ παρουσιάζει την ποιητική του συλλογή «Η καχυποψία ενός άλλοθι», εκδόσεις ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ. Θα μιλήσουν οι Ελένη Μπιρμπίλη, συγγραφέας, Γιώργος Αλισάνογλου, ποιητής. Θα παίξει κιθάρα και θα τραγουδήσει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

Ο Χρήστος Α. Μιχαήλ μας παρουσιάζει μια σειρά από ποιήματα χωρίς ηλικία, συνοδευόμενα από σκίτσα της Παναγιώτας Τσιμπαλίδη. Αποστάγματα νύχτας και ημέρας, ζωή καταχρασμένη σαν ελπίδα, έρωτες που δεν χώρεσαν στις λέξεις, θεωρίες που έμειναν θεωρίες, ρολόγια που δεν πρόλαβαν, απολογίες και τοκισμένα ψυχικά χρέη, τραγούδια που κι έγιναν ασπίδα και συνείδηση. Τριάντα ποιήματα σε ελεύθερο στίχο και εννέα έμμετρα, δοσμένα με την καχυποψία μιας πένας που δικάζει τα ίδια της τα άλλοθι.

Ο Χρήστος Α. Μιχαήλ γεννήθηκε στη Σαλαμίνα, τελείωσε το σχολείο στη Λεμεσό και σπούδασε Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Σήμερα εργάζεται ως δημοσιογράφος σε μουσικά περιοδικά, έντυπα (Δίφωνο) και διαδικτυακά (e-tetradio.gr, musicheaven.gr, musicpaper.gr). Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: