Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Μια βδομάδα στον Πυρήνα





Δευτέρα 15/12: Μουσική παράσταση «Ελλάς Ελλήνων» (Εισ. 8€, έναρξη. 20:30)
Μια μουσική παράσταση του Σπύρου Κουρκουνάκη και του Γιάννη Σαμπά για την νεότερη ελληνική ιστορία μέσα από την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.
Παίζουν: Κώστας Μάντζιος, Μαρία Κανελλοπούλου, Γεωργία Γρηγοριάδου, Κώστας Μιχαλάκης, Αρετή Κοκκίνου, Μαρία Νίττη, Κώστας Τρυφωνόπουλος, Σπύρος Κουρκουνάκης Επιμέλεια ήχου: Κώστας Παπανικολάου



Τρίτη 16/12: Pantiera Rossa (Εισ. 10€, έν. 22:30)
Οι Pantera Rosa δημιουργηθηκαν πριν 2 χρονια με σκοπο να μπορεσουν να βαλουν στην ελληνικη σκηνη την δικη τους μουσικη πινελια και να κατορθωσουν να αναπτυξουν μια καλυτερη επικοινωνια με τον κοσμο.Προκειται για μια μπαντα που συνδιαζει τη μουσικη με videos και θεατρικα κειμενα stand up ειναι μια μπαντα που λατρευει την ελληνικη ξενη ποπ ροκ σκηνη και σε συνδιασμο με τα υπολοιπα δημιουργουν μια παρασταση γεματη απροοπτες καταστασεις με πολλες δοσεις χιουμορ.Φετος προβαλλουν την ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "EΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ".Παίζουν: Σταματης Mπιτσικος, Μανωλης Mπριμπος, Μιχαλης Σιτης, Δημητρης Αραβαντινος.



Τετάρτη 17/12: Ματ σε 2 υφέσεις (Εισ. 10€, έναρξη. 22:30)
Οι «Ματ σε δύο υφέσεις» ξεκινούν τις μουσικές τους εμφανίσεις αυτό το χειμώνα, παρουσιάζοντας παλιά τραγούδια και μουσικές από τους δύο προηγούμενους δίσκους τους (Ματ σε δύο υφέσεις, Ψέμα σαν αλήθεια) καθώς επίσης και απ’ τον ευρύτερο μεσογειακό χώρο. Με αφετηρία τον ιδιωματικό τους ηχητικό σχηματισμό, δίνουν το στίγμα τους και διασκευάζουν παλιές και νέες μουσικές δημιουργίες δημιουργώντας ένα παζλ τραγουδιών και μουσικών, σε μία ενιαία μουσική παράσταση. Παίζουν: Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (Λαούτα Μεσογείου, Κιθάρα, Φωνή), Γιάννης Τσιουλάκης (Πιάνο, Φωνή), Κώστας Τσιουλάκης (Τύμπανα, πλήκτρα), Γιώργος Κοντογιάννης (Λύρες Μεσογείου, Κρουστά), Σπυριδούλα Μπάκα (Φωνή), Πέτρος Λαμπρίδης (Μπάσο), Δημήτρης Βαρελόπουλος (Λαούτα Μεσογείου, Κιθάρα, Φωνή).



Πέμπτη 18/12: Δανάη Παναγιωτοπούλου (Εισ. 8€, έναρξη. 22:30)
Από την Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου η Δανάη Παναγιωτοπούλου με τους συνεργάτες της θα βρίσκονται στη μουσική σκηνή “Πυρήνας”. Η παράσταση θα περιλαμβάνει τραγούδια του δίσκου της “Οίκος Αντοχής”, τραγούδια από τον επόμενο δίσκο της που θα ηχογραφείται παράλληλα με τις ζωντανές εμφανίσεις και επιλεγμένες διασκευές. Συμπράττουν οι μουσικοί: Άγγελος Αγγέλου, Παντελής Ραβδάς, Άγγελος Παπαδάτος, Αλέκος Χρηστίδης.



Παρασκευή 19/12: Κώστας Χρονόπουλος (Εισ.10€,έν.22:30)
Ο Κώστας έγινε γνωστός από το πρώτο του άλμπουμ, “Σαν Μια Φωτογραφία”, και επέστρεψε φέτος με τον δεύτερο δίσκο του, “Δεν Έχω ιδέα” λαμβάνοντας και πάλι εξαιρετικές κριτικές ενώ από το δεύτερο αυτό δίσκο βγήκε η ραδιοφωνική επιτυχία «Αυλαία». Ο Κώστας συνεργάζεται στο «Δεν Έχω Ιδέα» με φίλους μουσικούς (Νίκος Ζούδιαρης Βωξ, Marianne Rarity των In Vox,) μια πρακτική συνεργασιών η οποία υπήρχε και στο πρώτο δίσκο αλλά η οποία θα εξελιχθεί περισσότερο και στην επόμενη δισκογραφική δουλειά η οποία θα κυκλοφορήσει το 2009. Το πρόγραμμα της κάθε εμφάνισης του Κώστα Χρονόπουλου αποτελείται από κομμάτια του ίδιου από τους δύο δίσκους του αλλά και από αγαπημένες διασκευές (από Σιδηρόπουλο και Μάλαμα ως Placebo και James). Η παρέα μεγαλώνει με τον Δημήτρη Καρρά, πρώην μέλος των Πάζλ και των Βώξ, με αγαπημένα τραγούδια απο τη δισκογραφία των δυο συγκροτημάτων (Ήχος της Βροχης, Σ’ένα σύννεφο, Πως λοιπόν να σου μιλήσω) αλλα και απο την πρώτη του δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί τέλη Νοέμβρη με τίτλο «ντέμο» με συμμετοχές του Πάνου Κατσιμίχα, του Χαράλαμπου Γαργανουράκη και της Αρετής Κετιμέ. Παίζουν: Νίκος Δέδες (Ντραμς), Κώστας Μαυριδάκης (Μπάσο), Μιχάλης Τσελεπής (Κιθάρες), Νίκος Φραγκούλης (Πλήκτρα).



Σάββατο 20/12: Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης-Μαρία Παπαγεωργίου (Εισ. 10€, έναρξη. 22:30)
Ο τραγουδοποιός Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και η πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδίστρια Μαρία Παπαγεωργίου, για 4 Σάββατα στον «ΠΥΡΗΝΑ». Από τον πρώτο δίσκο του δημιουργού και το «Ποτάμι μαύρο», ως τα καινούργια τραγούδια και από τον Θάνο Μικρούτσικο ως τον Μανόλη Χιώτη. Δύο νέες φωνές που ερμηνεύουν, διασκευάζουν αλλά και διασκεδάζουν.Παίζουν: Θανάσης Αρχανιώτης – τύμπανα, Θάνος Κολοκυθάς – Μπάσο, Γιάννης Μπούρας – ηλεκτρική κιθάρα, Χρήστος Τόλης – Πιάνο, πλήκτρα, μελόντικα.



Κυριακή 21/12 – Νικολέττα Αναστασίου (Εισ. 8€, έναρξη. 20:30)
DROM - Τραγούδια με τσιγγάνικο ίαμα και ιαματικά λαών τραγούδια, στη δική μας γλώσσα. Drom στα τσιγγάνικα σημαίνει δρόμος, πορεία, απεραντοσύνη. Και στην παράσταση drom θα ακούσουμε για τους δρόμους που παίρνουν μέσα στον κόσμο, τα φυλαχτά τραγούδια...Οι μουσικές των τραγουδιών που ακούγονται είναι παραδοσιακές του κόσμου, τσιγγάνων της Ευρώπης, αδέσποτες ελληνικές, καθώς και μία "ιαματική" μελωδία του Γ. Κιουρτσόγλου.Παίζουν: Jamie Smith, Κώστας Βαβίτσας, Βασίλης Ζιάκας, Γιώργος Φασόλης, Νίκος Σουλιώτης.



ΠΥΡΗΝΑΣ - Μιχαλακοπούλου και Διοχάρους 11, περιοχή Χίλτον
www.pirinas.com - Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 72 37 150


Δεν υπάρχουν σχόλια: