Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

Το Πρωτόγραμμα στο Βαφείο




Το «Πρωτόγραμμα» στο «Βαφείο»

Το «Πρωτόγραμμα» είναι ένα μουσικοποιητικό έργο σε μουσική Χαρίλαου Τρουβά και στίχους Γιάννη Ανδρουλιδάκι. Το 2006 ηχογραφήθηκε με ερμηνευτή το Θοδωρή Τσάγγαρη, σε ενορχήστρωση του Roland Hofmann.

Την άνοιξη του 2007 το «Πρωτόγραμμα» κυκλοφόρησε διαδικτυακά μέσα από τη σελίδα
www.protogramma.com. Από τους πρώτους κιόλας μήνες της κυκλοφορίας του έτυχε θερμής υποδοχής από μερικούς φιλόμουσους διαδικτυακούς χρήστες. Οι bloggers Υπερτασική Αριστερά (ypertasikiaristera.pblogs.gr) και Αllu Fan Marx (afmarx.wordpress.com) είναι οι πρώτοι που το παρουσίασαν, ενώ στη συνέχεια στους αναγνώστες του το πρότεινε ο ANemos (naftilos.blogspot.com) καθώς και άλλοι bloggers.

Το «Βαθύ Μπλε του Κάρλο Τζουλιάνι» είναι το τραγούδι που κέρδισε τις περισσότερες εντυπώσεις. Στη σελίδα www.prato.linux.it προτείνεται μεταξύ άλλων 58 ελληνόφωνων αντιπολεμικών τραγουδιών, ενώ έχει δημοσιευθεί και μια απόδοση των στίχων του στα ιταλικά από τον Riccardo Venturi.

Στις 5 και 6 Νοέμβρη, στις 9 η ώρα, στο θέατρο «Βαφείο», θα δοθεί η πρώτη του «Πρωτογράμματος». Το έργο θα ερμηνεύσει ο Θοδωρής Τσάγγαρης ενώ στο πιάνο θα τον συνοδεύσει ο Χαρίλαος Τρουβάς.

Η πρώτη παρουσίαση του έργου συμπίπτει με μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του «Βαφείου». Ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, με τις ευλογίες της Κτηματικής Εταιρείας του «Δημοσίου», απειλούν τον ιδιαίτερο αυτό θεατρικό χώρο του Βοτανικού. Υπογραφές στήριξης, στο
http://art-os.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: