Τρίτη 22 Μαΐου 2007

Περιοδικό Μετρονόμος





Κατανοώντας τη σημασία των ΜΜΕ για τη διαμόρφωση της μαζικής αισθητικής και ιδεολογικής συνείδησης, τα Μουσικά Προάστια θα παρουσιάζουν τακτικά ένα μέσο επικοινωνίας που διακρίνεται για την αισθητική και το έργο του. Η επιλογή για το πρώτο σημείωμα είναι μάλλον δεδομένη: το τριμηνιαίο περιοδικό “Μετρονόμος”.

Το περιοδικό, που εκδίδεται από τoν Απρίλιο του 2001, είναι ένα από τα ελάχιστα έντυπα που ασχολούνται σε βάθος με τη μελέτη και προβολή της ποιοτικής ελληνικής μουσικής. Η θεματολογία του περιλαμβάνει την παραδοσιακή μουσική, το ρεμπέτικο και το έντεχνο λαϊκό τραγούδι, καθώς και το έργο νέων Ελλήνων δημιουργών. Στις σελίδες του έχει φιλοξενηθεί το έργο μεγάλων δημιουργών όπως ο Χρήστος Λεοντής, ο Νότης Μαυρουδής, η Ελένη Καραΐνδρου, o Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Δήμος Μούτσης και πολλοί άλλοι. Επίσης, άρθρα του έχουν υπογράψει σημαντικοί ερευνητές της ελληνικής μουσικής, όπως ο Πάνος Σαββόπουλος. Το περιοδικό διατίθεται σε βιβλιοπωλεία, δισκοπωλεία και κεντρικά περίπτερα σε όλη την Ελλάδα. Όμως, η δράση του Μετρονόμου δεν περιορίζεται στην έκδοση του περιοδικού σε έντυπη μορφή. Στην εύχρηστη ιστοσελίδα του Μετρονόμου μπορείτε να δείτε τα προηγούμενα τεύχη του, να διαβάσετε αποσπάσματα από την ύλη του, καθώς και να συμβουλευτείτε μία χρησιμότατη βιβλιογραφία ελληνικής μουσικής.

Με ιδιαίτερη χαρά, τα Μουσικά Προάστια εξασφάλισαν την άδεια του Μετρονόμου για τη μελλοντική αναδημοσίευση κάποιων επιλεγμένων κειμένων του, μη διαθέσιμων στο διαδίκτυο. Ευχαριστούμε θερμά τον Μετρονόμο και προσωπικά τον εκδότη του, Θανάση Συλιβό, για την ευγενική αυτή χειρονομία.

ηρ.οικ.

Η ιστοσελίδα του Μετρονόμου:
www.metronomos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: